atelier fréderic louis - architectuur en fotografie


2013 / muziek- & cultuurcentrum

Ontwerp van een muziek- en cultuurcentrum rond de beschermde, industriële overblijfselen van een betoncentrale.

Een glazen basis vormt de fundering van het complex waar het theater, polyvalente ruimte en de oude betoncentrale worden aan gekoppeld. Deze open en publieke sokkel vormt het kloppend hart van het centrum.

De twee hoofdvolumes van de theaterzaal en polyvalente ruimte contrasteren met de sokkel door hun hoogte en materialiteit in met glasvezel versterkte, betonnen gevelelementen.

locatie / Gent, België
programma / nieuwbouw theatercomplex
status / studie


5/8

muziek- & cultuurcentrum
muziek- & cultuurcentrum
muziek- & cultuurcentrum
(C:\Users\Fréderic Louis\Desktop\OUDE DOKKEN\30105_theate
muziek- & cultuurcentrum
(C:\Users\Fréderic Louis\Documents\21229_theater.pdf)
(C:\Users\Fréderic Louis\Desktop\OUDE DOKKEN\30105_theate
(C:\Users\Fréderic Louis\Desktop\OUDE DOKKEN\30105_theate
(C:\Users\Fréderic Louis\Desktop\OUDE DOKKEN\21228_theate
muziek- & cultuurcentrum
Adobe Photoshop PDF
muziek- & cultuurcentrum